Zapomeňte na překážky, je tu nebankovní hypotéka!

17.3.2020 Od Off

Největší překážkou na cestě k potřebnému úvěru je pro většinu žadatelů dostatečná bonita. Její posuzování je příliš přísné a zahrnuje daleko více faktorů, než jsou jen pravidelné příjmy a výdaje žadatelů. Nikoho by proto nemělo překvapit, když se poskytovatel úvěrů při posuzování žádosti o úvěr zeptá také na zaměstnání, rodinné poměry, anebo na věk žadatele. Přičemž faktorů, které mohou o úspěchu či neúspěchu žadatele rozhodnout, je mnohem více.

Proto se nelze divit tomu, že překonat právě tuto překážku na cestě k penězům je pro mnohé žadatele ten nejtvrdší oříšek. A mnozí z nich ho, bohužel, nedokáží rozlousknout.

Pakliže jste v bance narazili na potíže s bonitou i vy, a to nejen u jedné, ale také u dalších společností, možná by stálo za to, kdybyste se obrátili na jiný sektor – zkuste to namísto u bank u nebankovních společností.

Ideální volbou je požádat o hypotéku bez dokládání příjmu. Měli byste ovšem vědět to, že ač zní její název velmi slibně, tak dokonalé to zase není – i zde budete muset prokázat, že půjčku zvládnete splácet, a budete muset doložit svou finanční situaci. Především proto, že se jedná o podmínku stanovenou zákonem.

card-4060870_1920

Na druhou stranu, ač mohou taková opatření mnoha lidem připadat až příliš přísná, ve skutečnosti je to tak, že tyto podmínky žadatele chrání před pádem na finanční dno. Pakliže byste si špatně spočítali, zda půjčku zvládnete splácet, mohli byste nakonec přijít o všechno – o peníze, i o majetek, kterým budete ručit. A právě proto je správné, když finanční specialisté včas a s nadhledem posoudí, zda si můžete podobný dluh dovolit. Nebudete se tak muset obávat pádu na dno, který si nikdo nepřeje.

bank-note-941246_640

Vždyť cílem každé půjčky je vaši finanční situaci posílit, a ne naopak!

Pakliže budou vaše finance v dobré kondici, můžete mít požadovaný úvěr doma již za pár dní!